onsdag 22 maj 2013

Författaruppläsning

Igår deltog jag på släppfesten av Henrik Johanssons bok Av kött och blod på en lokal pub. Jag läste lite ur Han åt mitt hjärta och köpte öl för pengarna som bokförsäljningen gav. Farligt att ha boksläpp på krogen. Jag läste även upp tre anledningar till att jag skrev min bok. Här kommer dom även på bloggen:

1. Efter valet 2010 när SD kom in i riksdagen och Alliansen fick fyra år till hade jag vänner som var så uppgivna och deppiga att de grät. Jag ville både hämnas på borgare och rasister och göra mina vänner glada. I min första bok, Bollkastaren, ville jag hänga ut tidigare arbetsgivare. Eftersom ingen av dom brydde sig så ville jag den här gången ge mig på de mest lättstötta och rättshaveristiska personerna jag kände till: Sverigedemokrater.

2. Längst bak i Han åt mitt hjärta finns en litteraturlista på 22 böcker och två skivor som på något sätt figurerar i texten. Med skrivandet som ursäkt kan jag motivera att lägga 200 spänn på ett 63 sidors häfte med ordförande Mao-Tse Tungs dikter.

3. Det är roligt att snöa in på saker när och när man gör reseach så hittar man ofta konstig information. Om jag inte hade skrivit boken hade jag kanske aldrig fått veta detta fakta om Lenin:

”Björnen Lenin bodde en lång tid i den Sibiriska urskogen. En general gav sig ut för att fånga björnen. Han satte ut en tunna vodka i skogen, Lenin drack upp den och blev full. Den ryska generalen fångade då in honom och tvingade honom att resa runt jorden och dansa för honom. Till slut rymde Lenin-björnen, blev en människa, och nu hämnas han på alla världens generaler.”

1 kommentar: